Buitenschoolse, vakantie & zaterdagopvang

Uw kind heeft meer aandacht en zorg nodig dan veel andere kinderen, dit doet een groot beroep op ouders en andere gezinsleden. Sommige kinderen hebben moeite met een ander ritme op vrije dagen. De Iemenkorf biedt hierom mogelijkheden voor opvang na school, op zaterdag en in de vakantie.

Uw kind krijgt de zorg en begeleiding waar hij of zij behoefte aan heeft binnen een vertrouwde en veilige setting. In tegenstelling van de dagbehandeling of het onderwijs dat uw kind doordeweeks aangeboden krijgt, staat in de extra opvang een fijne vrijetijdsbesteding voorop!

BSO De Flierefluiter

Op maandag tot en met vrijdag van 15.00 uur tot 18.00 uur (op woensdag van 12.00 uur tot 18.00 uur) wordt buitenschoolse opvang geboden. Het is mogelijk dat uw kind een lunch of warme maaltijd krijgt aangeboden.

Op woensdagmiddag is de locatie van de BSO op de Herderschêeschool. De overige tijden en dagen vinden plaats op de Iemenkorf.

De invulling van de dag wordt waar mogelijk in samenspraak met de kinderen gedaan. Er wordt gekeken naar de behoeften en interesses van uw kind.

Vakantieopvang

Tijdens vakanties en studiedagen van school, wordt vakantieopvang aangeboden van 09.00 uur tot 15.30 uur.

Deze vinden plaats op de SO Dr Herderscheeschool en/of op de Iemenkorf. Daar maken we ook gebruik van de faciliteiten van de school, onder andere de gymzaal en het zwembad. Er worden verschillende activiteiten geboden die aansluiten bij het aangeboden thema en die passen bij het kind.

Op woensdagmiddag is de locatie van de BSO op de Herderscheeschool. De overige tijden en dagen vinden plaats op de Iemenkorf.

De invulling van de dag wordt waar mogelijk in samenspraak met de kinderen gedaan. Er wordt gekeken naar de behoeften en interesses van uw kind.

Vrijetijdsbesteding is erg belangrijk voor een kind. Dit kan alleen of met een groepsgenootje spelen, knutselen, computeren, tv kijken, wandelen of iets anders wat het kind leuk vindt. Of samen spelen in de gymzaal, relaxen in de snoezelkamer, rennen, schommelen of fietsen op het plein.

Zaterdagopvang

Een week wordt er zaterdag opvang aangeboden van 9.00 uur tot 15.30 uur.

Uw kind kan dan genieten van een vrijetijdsprogramma. De zaterdagopvang wordt geboden op de Iemenkorf waar men gebruik maakt van de faciliteiten zoals de gymzaal, snoezelkamer en het grote speelplein.