Begeleiding thuis

Sommige kinderen zijn er nog niet aan toe om naar de Iemenkorf te gaan. Bijvoorbeeld omdat zij nog te kwetsbaar of te jong zijn om in een groep te kunnen verblijven. Andere kinderen zijn er nog niet aan toe om naar de Iemenkorf te gaan, omdat zij het nog erg naar hun zin hebben op hun huidige peuterspeelzaal, kinderdagverblijf of school. Vaak hebben ouders dan al wel vragen hoe zij hun kind het beste kunnen stimuleren, of kunnen zij hulp gebruiken bij de verzorging van hun kind. Als die vraag er is kunnen therapeuten van de Iemenkorf thuis of op de peuterspeelzaal komen. Ook ouders van kinderen die al naar de Iemenkorf gaan kunnen thuisbegeleiding krijgen. Wij bieden verschillende vormen van ouderbegeleiding aan.

Ondersteuning aan Huis

De begeleiders van Ondersteuning aan Huis, komen bij u thuis om u te helpen bij de verzorging van uw kind. Dit doen zij in het breedste zin van het woord. U kunt bij hen terecht voor adviezen over de dagelijkse verzorging en opvoeding, maar ook voor hulp bij financiƫn en contact met andere organisaties. Vaak werken deze begeleiders in uw aanwezigheid, maar zij kunnen ook een deel van de dagelijkse verzorging overnemen als dat gewenst is.

Intensieve ambulante gezinsbehandeling

De kinderen van de Iemenkorf vragen vaak om specifieke opvoedingsvaardigheden. De begeleiders van Intensieve ambulante gezinsbehandeling kunnen u helpen om deze te ontwikkelen. Zij maken hiervoor samen met u een plan.